Χρυσός: Άνοδος της τιμής την Παρασκευή κόντρα στο ισχυρό δολάριο

26/03/2021, 21:25
Χρυσός: Άνοδος της τιμής την Παρασκευή κόντρα στο ισχυρό δολάριο

Ανοδικά έκλεισε την Παρασκευή η τιμή του χρυσού, καθώς οι φοβίες για καθυστέρηση της παγκόσμιας ανάκαμψης άρχισαν να ωθούν τους επενδυτές προς τα πολύτιμα μέταλλα. Παρ'όλα αυτά σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες, περίπου 0,5%.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε κατά 7,20 δολάρια ή 0,4% και έκλεισε στα 1.732,30 δολάρια η ουγγιά.

Το συμβόλαιο Μαΐου για το ασήμι πρόσθεσε 7 σεντς ή 0,3% και έκλεισε στα 25,11 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας ωστόσο απώλειες της τάξης του 4,6% για την εβδομάδα.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 2,3% στα 4,07 δολάρια η λίβρα, περιορίζοντας τις απώλειές στο πενθήμερο στο 1,1%, ενώ το συμβόλαιο Απριλίου για την πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,1% στα 1.177,90 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας όμως επίσης απώλειες σε διάστημα εβδομάδας, της τάξης του 1,9%. Τέλος, το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου σκαρφάλωσε κατά 2,3% στα 2.676,10 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 1,7%.

Το πολύτιμο μέταλλο "κινείται προς εβδομαδιαίες απώλειες παρά τις ανησυχητικές εξελίξεις που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας στην στην Ευρώπη”, σημειώνει ο Lukman Otunuga, ανώτερος ερευνητής της FXTM, προσθέτοντας: "Καθίσταται σαφές ότι το ανατιμημένο δολάριο παραμένει ένας από τους ενόχους πίσω από την πτώση του χρυσού”. Ο δείκτης ICE US Dollar ενισχύθηκε κατά 0,3% στις συναλλαγές της Παρασκευής, κινούμενος σε τροχιά για εβδομαδιαία άνοδο 0,9%.

"Οι ενθαρρυντικές εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων στις ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, ενισχύοντας κατά συνέπεια την όρεξη για το αμερικανικό νόμισμα”, συμπληρώνει ο Otunuga.