Πετρέλαιο: Οριακή άνοδος για το Brent - Ήπια πτώση στο αμερικανικο αργό

08/04/2021, 23:11
Πετρέλαιο: Οριακή άνοδος για το Brent - Ήπια πτώση στο αμερικανικο αργό

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς οι traders παρακολουθούν την πορεία των αποθεμάτων αργού και βενζίνης.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate (WTI)παράδοσης Μαΐου έχασε 17 σεντς ή 0,3%, για να κλείσει στα 59,60 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από κέρδη 0,7% την Τετάρτη.

Οριακά κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου να ανεβαίνει 4 σεντς ή 0,1%, για να κλείσει στα 63,20 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ χθες είχε καταγράψει άνοδο 0,7%.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ η IHS Markit προέβλεπε άνοδο κατά 200.000 βαρέλια.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με την EIA. Η IHS Markit προέβλεπε μείωση κατά 700.000 βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη μείωση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

"Η τεράστια αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων κίνησης δεν είναι αυτό που περίμενε η αγορά και οι ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου επανήλθαν στην επιφάνεια, αφήνοντας τους traders να αναρωτιούνται πόσο σταθερή είναι στην πραγματικότητα η χρήση των καυσίμων κίνησης", ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της αγορας πετρελαίου στη Rystad Energy, Bjørnar Tonhaugen.