Χρυσός: Πτώση για δεύτερη συνεχή ημέρα ελέω πληθωρισμού

12/05/2021, 22:43
Χρυσός: Πτώση για δεύτερη συνεχή ημέρα ελέω πληθωρισμού

Πτώση για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε η τιμή του χρυσού λόγω της ανόδου του πληθωρισμού του Απριλίου στις ΗΠΑ σε υψηλό 13 ετών, η οποία με τη σειρά της ώθησε τις αποδόσεις των ομολόγων και την ισοτιμία του δολαρίου.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Ιουλίου για τον χαλκό υποχώρησε από το χθεσινό ιστορικό υψηλό, χάνοντας 0,6% και κλείνοντας στα 4,74 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 1,2% και έκλεισε στα 1.225,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο Ιουνίου για το παλλάδιο έχασε 2,6% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 2.849 δολάρια η ουγγιά.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 0,6% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Χωρίς την ενέργεια και τα τρόφιμα, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 0,9% μετά από άνοδο 0,3% τον Μάρτιο.

Η άνοδος του πληθωρισμού τροφοδότησε την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει στο 1,679%, καθώς και την άνοδο του δολαρίου, με τον δείκτη ICE US Dollar να ενισχύεται κατά 0,6%.