Χρυσός: Άνοδος 0,3% της τιμής λόγω ασθενούς δολαρίου

23/06/2021, 22:10
Χρυσός: Άνοδος 0,3% της τιμής λόγω ασθενούς δολαρίου

Με άνοδο έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου, το οποίο κατέγραψε υποχώρηση από το υψηλό επίπεδο δυο μηνών στο οποίο είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 6 δολ. ή 0,3% και έφθασε στα 1.783,40 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας βρεθεί και στα 1.795,60 δολάρια στα υψηλά της ημέρας. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Ιουνίου.

Κέρδη σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να προσθέτει 25 cents ή 1% στα 26,11 δολ. ανά ουγγιά.

Τα κέρδη για τα πολύτιμα μέταλλα ήρθαν καθώς ο δείκτης ICE U.S. Dollar σημειώνει οριακές μεταβολές σήμερα, παραμένοντας πάντως σε αρνητικό έδαφος από την αρχή της εβδομάδας.

Ο χαλκός Ιουλίου, στο μεταξύ, σημείωσε άλμα 2,4% στα 4,33 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,5% στα 1.086,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε άλμα 2,8% στα 2.630,50 δολ. ανά ουγγιά.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χρυσός βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις προθέσεις της Federal Reserve εν μέσω ενός ράλι του πληθωρισμού τος τελευταίους μήνες. Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε χθες ότι η Fed δεν θα αυξήσει προληπτικά τα επιτόκιά της.

Ωστόσο, άλλα στελέχη της Fed, όπως ο Raphael Bostic της Atlanta Federal Reserve Bank και ο James Bullard της St. Louis Fed εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικοί, περιμένοντας μια αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος προκειμένου η κεντρική τράπεζα να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.