Ομόλογα: Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου οι αποδόσεις

26/07/2021, 21:47
Ομόλογα: Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου οι αποδόσεις

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων σε ολόκληρη την ευρωζώνη με αποτέλεσμα να παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 5 μηνών.

Μετά από τη σημαντική αποκλιμάκωση που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει στο μέτωπο της πανδημίας η μετάλλαξη Δέλτα, οι τιμές των κρατικών τίτλων στην ευρωζώνη διατηρούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πεντέμισι μηνών.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στρέφεται στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ καθώς στην ευρωζώνη μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων έχει πλέον απομακρυνθεί.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,12% του 10ετούς στο 0,63% και του 15ετούς στο 0,766%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε 0,64% από 0,66% την Παρασκευή έναντι -0,41% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,05% από 1,06%.