Νέα Υόρκη: Πτωτικά κινούνται οι μετοχές λίγο μετά το άνοιγμα - Μεγάλες απώλειες για τους Big Tech

10/02/2021, 18:26
Νέα Υόρκη: Πτωτικά κινούνται οι μετοχές λίγο μετά το άνοιγμα - Μεγάλες απώλειες για τους Big Tech

Πτώση παρουσιάζουν οι τρείας βασικοί δείκτες της Wall Street λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, με τον Nasdaq να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της πτώσης των τιμών των μεγαλών εταιρειών του κλάδου ΙΤ. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,07%, ευρισκόμενος στο επίπεδο των 31.352,80 μονάδων. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,53% και διαμορφώνεται στις 13.934,13 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 βρίσκεται στις 3.906,68 με απώλειες 0,12%. Σημειώνεται ότι λίγο μετα την έναρξη της συνεδρίασης ο Nasdaq και ο S&P 500 καγτέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των μετοχών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών Amazon, Apple, Alphabet (Google), Microsoft, Facebook και Netflix καταγράφουν πτώση.

Η μετοχή της Coca-Cola ενισχύεται περίπου κατά 0,4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τεταρτου τριμήνου της χρήσης 2020, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.Η μετοχή της εταιρείας Under Armour κινείται κατακόρυφα ανοδικά κατά 11% μετά την ανακοίνωση κερδών - έκπληξη στο δ' τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κυρίως από το κανάλι του διαδικτύου.

Ισχυρά κέρδη 9% καταγράφει και η τιμή της μετοχή της Twitter, καθώς η πλατφόρμα social media ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street ως προς τα αποτελέσματα τριμήνου της, σε έσοδα αλλά και κέρδη.

Σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές ειδήσεις, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, ενώ και οι δομικές τιμές, που δεν περιλαμβάνουν τα τρόφιμα και την ενέργεια, επίσης αυξήθηκαν 1,4%.

Από τον Δεκέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Ιανουάριο. Ο δομικός δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,1%.