Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη λόγω Πάουελ

24/02/2021, 23:30
Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη λόγω Πάουελ

Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν οι μετοχές στις αρχές της συνεδρίασης.

Η αναστροφή του κλίματος με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε τίτλους που θα επηρεαστοπυν περισσότερο παό ταχεία οικονομική ανάκαμψη και η διαδκέδαση του φόβου του πληθωρισμού οδήγησε του δείκτες σε ένα ενδοσυνεδριακό γύρισμα και σε ισχυρά κέρδη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε κατά 1,35% πιό πάνω από την συνεδρίαση της Τρίτης, στις 31.961,86 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο1,12%, στις 3.924,80 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,99%, στις 13,597,97 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου δέχονταν ισχυρότατες πιέσεις στην αρχή της συνεδρίασης, όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κυρίως λόγω της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, η οποία άγγιξε νωρίτερα το 1,42%, στα υψηλότερα επίπεδά της από τον Φεβρουάριο του 2020.

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ιδιαίτερα ασφαλών ομολόγων του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους θεωρείται πιθανό να οδηγήσει επενδυτές μακριά από τις μετοχές, σε μια στροφή προς τα ομόλογα, απειλώντας ιδιαίτερα τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες ευνοήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων και επιτοκίων.

Apple, Amazon και Facebook έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες, μακριά όμως από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους.

Το Bitcoin, το οποίο ορισμένοι αντιμετωπίζουν ως βαρόμετρο της κερδοσκοπίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ανέκαμψε σε τιμή άνω των 50.000 δολ., μετά την νέα αγορά κρυπτονομίσματος εκ μέρους της Square.

Η μετοχή της GameStop κατέγραψε "άλμα" 103,94%, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μαζικά μετοχές της εταιρείας μετά την είδηση περί αλλαγών στα διοικητικά κλιμάκιά της. Η GameStop ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο οικονομικός διευθυντής της (CFO), Jim Bell, θα εγκαταλείψει τη θέση του στις 26 Μαρτίου.

"Η παραίτηση του κ. Bell δεν οφείλεται σε οποιαδήποτε διαφωνία με την εταιρεία για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με εταιρικές λειτουργίες, πολιτικές ή πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων των λογιστικών αρχών και πρακτικών της", ανέφερε η GameStop σε έγγραφό της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 25 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. τα μεγαλύετρα κέρδη απεκόμισαν οι Boeing, Chevron, Goldman Sachs, ενώ των απωλειών εκείνες των Home Depot, Walmart, Amgen.