Wall Street: Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες - Στάση αναμονής ενόψει αποτελεσμάτων

12/04/2021, 17:00
Wall Street: Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες - Στάση αναμονής ενόψει αποτελεσμάτων

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου ττης Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών που θα αρχίσουν να ανακοινώνται στις επόμενες ημέρες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,17%, στις 33.742,22 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί 0,14% στις 4.122,99 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,51% στις 13.829,55 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Dow με κέρδη 0,91 δολ. ή σε ποσοστό 1,44% στα 64,05 δολ. και ακολουθούν η Walgreens Boots Alliance στα 54,84 δολ. με άνοδο 1,22% και η Verizon Communications με κέρδη 0,63% στα 57,85 δολ.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Boeing (-1,76%), Salesforce (-1,48%) και Visa (-1,17%). Οι μετοχές της Nuance Communications σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο 18% μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας αναγνώρισης της ομιλίας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 16 δισ. δολαρίων. Η τελευταία συμφωνία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft μετά από αυτήν της LinkedIn το 2016 για πάνω από 26 δισ. δολάρια

Οπως φαίνεται από την πορεία των δεικτών στη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της περιόδου ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου των εισηγμένων, με τις προσδοκίες να κλείνουν προς ένα ισχυρό τρίμηνο που λαμβάνει ώθηση από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

Οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν, ταυτόχρονα, τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ σε συνέντευξη του την Κυριακή ότι η οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ διευκρίνισε πάντως ότι η ισχυρή ανάκαμψη δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εικασίες ότι η Fed θα πάει σε αύξηση των επιτοκίων το 2021.

Ανέφερε επίσης ότι η οικονομία φαίνεται να είναι σε ένα σημείο καμπής, με την ισχυρή ανάπτυξη "να έρχεται τώρα" και την αδυναμία που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού "να είναι πια πίσω μας".