Νέα Υόρκη: Πτωτιικές τάσεις παρά τα θετικά μακροοικονομικά και τα αποτελέσματα

22/04/2021, 17:12
Νέα Υόρκη: Πτωτιικές τάσεις παρά τα θετικά μακροοικονομικά και τα αποτελέσματα

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίουρώνει υ της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, καθώς το επενδυτικό κοινό κατοχυρώνει τα όποια κέρδη απεκόμισε από την χθεσινή άνοδο και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τα θετικά αποτελέσματα των εισηγμένων και τις μακροοικονομικές εξελίξεις. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,35%, στις 34.016,45 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 με τον ευρύτερο S&P 500 χάνει 0,21%, στις 4.164,45 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται πτωτικά 0,14%, στις 13.930,58 μονάδες.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 7 κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Κέρδη παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων οι Boeing, Visa και IBM, ενώ απώλειες οι Dow, Chevron, Walgreens Boots Alliance.

Η μετοχή της Southwest Airlines κερδίζει 1,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι κρατήσεις για ταξίδια αναψυχής συνεχίζουν να αυξάνονται και αναμένει να περάσει σε break even ή και σε κερδοφορία μέχρι τον Ιούνιο. Η αεροπορική ανακοίνωσε εξάλλου ζημίες χαμηλότερες του αναμενομέν4.164,51 μονου για το α' τρίμηνο του έτους.

Η American Airlines πραγματοποιεί μίνι ράλι 3%, μετά την ανακοίνωση ότι πέρασε σε θετικές ταμειακές ροές στο τέλος του τριμήνου, εξαιρουμένης της εξυπηρέτησης του δανεισμού της.

Η αγορά δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την έναρξη της πανδημίας.

Από τις εισηγμένες, οι Intel, Snap, Mattel, Boston Beer και Seagate Technology αναμένεται να ανακοινώσουν στοιχεία μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας περιλαμβάνεται η ανακοίνωση για τις αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ που υποχώρησαν απροσδόκητα σε νέο χαμηλό (για το διάστημα της πανδημίας) καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας ανεβάζει τους ρυθμούς της.

Ο αριθμός των αιτήσεων μειώθηκε κατά 39.000 στις 547.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 17 Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 610.000 αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά στα 586.000.

Η αγορά εργασίας ενισχύεται καθώς οι εργοδότες ψάχνουν να αναπληρώσουν τις θέσεις που έμειναν κενές εξαιτίας των περιορισμών για την πανδημία, οι οποίοι έχουν τώρα χαλαρώσει.