Νέα Υόρκη: Μικρή υποχώρηση των βασικών δεικτών λόγω ρευστοποιήσεων

27/04/2021, 17:06
Νέα Υόρκη: Μικρή υποχώρηση των βασικών δεικτών λόγω ρευστοποιήσεων

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με τους βασικούς δείκτες να παρουσιάζουν υποχώρηση λόγω των πιέσεων που δέχονται οι μετοχές, καθώς το επενδυτικό κοινό ρευστοποιεί τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται οριακά πτωτικά 0,04%, στις 33.966,67 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12% στις 4.182,55 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,45% στις 14.075,39 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η McDonald's με κέρδη 2,18 δολ. ή σε ποσοστό 0,94% στα 234,49 δολ. και ακολουθούν Goldman Sachs στα 346,25 δολ. με άνοδο 0,79% και η Chevron με κέρδη 0,69% στα 102,22 δολ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι 3M (-3,25%), Intel (-1,24%) και Salesforce (-1,05%).

Με περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του δείκτη S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα μέχρι σήμερα, το 80% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με την ανάλυση της FactSet.

Η Tesla Inc. ανακοίνωσε τη Δευτέρα μεγάλη αύξηση κερδών και εσόδων για το πρώτο τρίμηνο, με τα έσοδα πάντως να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πάντως η μετοχή της καταγράφει απώλειες της τάξεως του 4%. Μετά το κλείσιμο σήμερα ανακοινώνουν τα οικονομικά τους μεγέθη οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Alphabet.

Η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly & Co. ανακοίνωσε κέρδη που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της United Parcel Service, ενώ και η 3M ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους.

Η General Electric ανακοίνωσε ζημιές για το πρώτο τρίμηνο, αν και σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων και πωλήσεις που έχασαν τις προβλέψεις.

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται σταδιακά στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Πάουελ θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, επαναλαμβάνοντας ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές αναμένεται να είναι προσωρινές.