Νέα Υόρκη: Πτωτικές τάσεις παρά τα εκρηκτικά κέρδη της Amazon

30/04/2021, 17:25
Νέα Υόρκη: Πτωτικές τάσεις παρά τα εκρηκτικά κέρδη της Amazon

Πτωτικά κινούνται σήμερα, Μ.Παρασκευή, οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρά τα εκρηκτικά κέρδη που ανακοίνωσε  ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon και τα θετικά στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,53% καθώς διαμορφώνεται στις 33.881,19 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά, κατά 0,38% στις 4.195,38 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακή υποχώρηση, 0,05%, στις 14.075,72 μονάδες.

Η Amazon ανακοίνωσε χθες βράδυ καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. Τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια και οι πωλήσεις Ιανουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 44% στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street με την εταιρεία να σημειώνει κέρδη 15,79 δολάρια ανά μετοχή . Τα αποτελέσματα της Amazon έδειξαν ότι η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή για τις online λιανικές πωλήσεις ακόμη και όταν η οικονομία άρχισε να ανοίγει.

Η Twitter, εν τω μεταξύ, απογοήτευσε ως προς τα αποτελέσματα αύξησης των χρηστών και τις προοπτικές εσόδων για το β' τρίμηνο. Η ανακοίνωσε ότι οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας κερδών ανήλθαν σε 199 εκατομμύρια το α' τρίμηνο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 200 εκατομμύρια. Ακόμη, η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει έσοδα μεταξύ 980 εκατ. και 1,08 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. τ

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Apple (-0,86%) καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι το App Store της εταιρείας παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,2% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Dow Jones και τη Wall Street Journal, οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 4%.

Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 21,1% τον Μάρτιο κυρίως λόγω της κυβερνητικής οικονομικής στήριξης.