Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος λόγω του διεθνούς θετικού κλίματος

14/05/2021, 21:02
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος λόγω του διεθνούς θετικού κλίματος

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιρεασμένα, σαφώς, θετικά από το θετικό κλίμα που επικρατεί διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 442,53 μονάδες, με άνοδο 1,1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να οδηγεί την άνοδο με κέρδη 1,9% και μόνο τον κλάδο των πρώτων υλών να κλείνει πτωτικά, με απώλειες 1%.

Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 1,14% στις 24.766,09 μονάδες. Στη Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX-35 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 2%, στις 9.145,60 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο τίτλος της ιταλικής τράπεζας Banco BPM σημείωσε άλμα άνω του 3% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Deutsche Bank σε "buy".

Στον αντίποδα, ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone έκλεισε με απώλειες 0,26% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Goldman Sachs σε "sell".

Όλες οι ευρωπαϊκές αγορές έλαβαν ισχυρή ώθηση σήμερα από τα κέρδη που παρουσίασαν, νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές και την ανοδική διάθεση της Wall την Παρασκευή για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την έντονη μεταβλητότητα που επικράτησε στην αρχή της εβδομάδας λόγω των ανησυχιών για την άνοδο του πληθωρισμού η οποία, υπό άλλες συνθήκες, θα προοιώνιζε και αλλαγή της χαλαρής πολιτικής από πλευράς Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών.