Νέα Υόρκη: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες μετά το sell off της Παρασκευής

21/06/2021, 17:24
Νέα Υόρκη: Ανοδικά κινούνται οι δείκτες μετά το sell off της Παρασκευής

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης και μετά την σημαντική πτώση που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 1,37%, στις % στις 33.745,39 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κερδίζει 0,92% στις 4.205,31μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά 0,12%, στις 14.047,03 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Salesforce.com (-0,96%), Apple (-0,79%) και Walt Disney (-0,56%).

Σε ό,το αφορά τις επιχειρήσεις, η LegalZoom.com Inc. προχωρά στην αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών της, με την εταιρεία νομικών υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου να στοχεύει να αντλήσει περίπου $516,3 εκατ. προσφέροντας 19,12 εκατ. μετοχές.

Οι μετοχές αναμένεται να τιμολογηθούν μετάξυ $24 και $27, με την εταιρεία να ξεκινά να διαπραγματεύεται στον Nasdaq με το σύμβολο "LZ".

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την προηγούμενη εβδομάδα μονοπώλησε το διεθνές ενδιαφέρον, με την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να εμφανίζεται έτοιμη πλέον να κινηθεί ταχύτερα για να αντιμετωπίσει μια πιθανή έξαρση του πληθωρισμού. Ειδικότερα, η Fed την Τετάρτη αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό, εκτιμώντας ότι οι πρώτες αυξήσεις των επιτοκίων της θα γίνουν το 2023.

Την αλλαγή αυτή στη στάση της Fed επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard, ο οποίος δήλωσε ότι είναι λογικό η κεντρική τράπεζα να είναι πιο αυστηρή μετά το πρόσφατο ράλι των τιμών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια της ακόμα και το επόμενο έτος.