Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση λόγω θετικών αποτελεσμάτων

21/07/2021, 17:26
Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση λόγω θετικών αποτελεσμάτων

Με άνοδο κινούνται και σήμερα, Τετάρτη, οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα εισηγμένων εταιρειών καθώς το επενδυτικο κοινό προσπαθεί να εξορθολογίσει τις ανησυχίες του αναφιρικά με την διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα του COVID 19 και τις συνέπειες που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά 0,66% στις 34.738,07μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,57% στις 4.348,00 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,44% στις 14.564,01 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing με κέρδη 5,50 δολ. ή σε ποσοστό 2,53% στα 222,65 δολ. και ακολουθούν Coca-Cola στα 57,13 δολ. με άνοδο 2,33% και American Express στα 172,46 δολ. με κέρδη 2,13%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με το Netflix να ανακοινώνει χθες το βράδυ αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και αναιμική ανάπτυξη στους νέους συνδρομητές. Η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια, με τις προβλέψεις της για τους νέους συνδρομητές το επόμενο τρίμηνο να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Από την πλευρά της η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του β' τριμήνου και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Ζημιές ανακοίνωσε η United Airlines Holdings Inc. για άλλο ένα τρίμηνο, με την αεροπορική πάντως να ανακοινώνει ότι περιμένει να επιστρέψει στα κέρδη το επόμενο τρίμηνο.

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα της Coca-Cola για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ και η Verizon Communications ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το έτος.

Στο ταμπλό