Wall Street: Άνοδος για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

21/07/2021, 23:28
Wall Street: Άνοδος για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

Με άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καλύπτοντας, σχεδόν, τις απώλειες της Δευτέρας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινήθηκε ανοδικά κατά 286,01 μονάδες ή 0,83% κλέινοντας στις 34.798,00 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 35,63 μονάδες (0,82%) στις 4.358,69 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,92%, στις 14.631,95 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε συνολικά 836 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις και κάλυψε το σύνολο των απωλειών του από τη Δευτέρα.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις πέντε με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Chevron με κέρδη 3,29 δολ. ή σε ποσοστό 3,41% στα 99,82 δολ. και ακολούθησαν Boeing στα 222,54 δολ. με άνοδο 2,48% και GoldmanSachs Group στα 373,50 δολ. με κέρδη 2,40%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων με το Netflix να ανακοινώνει χθες το βράδυ αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και αναιμική ανάπτυξη στους νέους συνδρομητές. Η εταιρεία εμφανίστηκε επιφυλακτική για τη συνέχεια, με τις προβλέψεις της για τους νέους συνδρομητές το επόμενο τρίμηνο να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Από την πλευρά της η Johnson & Johnson ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του β' τριμήνου και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Ζημιές ανακοίνωσε η United Airlines Holdings Inc. για άλλο ένα τρίμηνο, με την αεροπορική πάντως να ανακοινώνει ότι περιμένει να επιστρέψει στα κέρδη το επόμενο τρίμηνο.

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα της Coca-Cola για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ και η Verizon Communications ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το έτος.

Σημειώνεται ότι ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνουν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, με την επιδημιολογική εικόνα πάντως να συντηρεί τον προβληματισμό.