Νέα Υόρκη: Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ενόψει Fed

26/07/2021, 17:24
Νέα Υόρκη: Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ενόψει Fed

Με μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται σήμερα, Δευτέρα, οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά την άνοδο της Παρασκευής και ενόψει της συνεδρίασης της Fed της Τετάρτης και των αποφάσεων που αναμένεται να λάβει για τη νομισματική πολιτική.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,22% και διαμιρφώνεται στις 34.986,03 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά, κατά 0,10% στις 4.407,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κινείται με οριακά κέρδη ,0,05%, στις 14.844,38 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Home Depot (-1,35%), Honeywell International (-1,09%) και UnitedHealth Group (-0,97%).

Σημειώνεται ότι το κλίμα στις αγορές της Νέας Υόρκης έχει "βαρύνει" κατά ένα ποσοστό και από την νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Ο προβληματισμός για την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για το αδιέξοδο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει συνομιλίες υψηλού επιπέδου στην κινεζική πόλη Tianjin.

Την επενδυτική προσοχή πάντως αναμένεται να μονοπωλήσουν και αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς Alphabet, Amazon.com, Apple, Facebook και Microsoft να ξεχωρίζουν. Μετά το κλείσιμο των συναλλαγών σήμερα ανακοινώνει τα αποτελέσματα της εξάλλου η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc.

Την Τετάρτη το ενδιαφέρον του επενδυτικο'ύ κοινού θα είναι στραμμένο στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, οι οποίες έρχονται εν μέσω ενός πρωτοφανούς ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.

Η Fed δεν αναμένεται πάντως να αλλάξει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής καθώς οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συμφωνούν ότι το ράλι των τιμών αναμένεται να είναι παροδικό καθώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Την Πέμπτη το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.