Wall Street: Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες

15/09/2021, 23:14
Wall Street: Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες

Με άνοδο έκλεισαν τελικά οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, παρά το γεγονός ότι στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης επεκράτησε αβεβαιότητα και μεταβλητότητα με τους δείκτες να παρουσιάζουν μικρές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,68%, στις 34.814,39 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,85%, στις 4.480,70 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, κατέγραψε στο κλείσιμο άνοδο 0,82%, στις 15.161,53 μονάδες.

Η σημερινή άνοδος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αναλυτές της αγοράς της Νέας Υόρκης στο cnbc.com, οφείλεται στην πεποόθηση από πλευράς επενδυτών ότι η ανάκαμψη δεν θα αργήσει να έρθει και ότι θα επιταχυνθούν εκ νέου οι επειχειρηματικές δραστηριότητες, παρά τις όποιες αρνητικές οικονομικές εξελίξεις είδαμε πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι μεγάλες απώλειες έχει ο κλάδος των καζίνο καθώς οι μετοχές των δυο μεγαλύτερων εταιρειών, Las Vegas Sands και Wynn Resorts κατέγραψαν σημαντική πτώση μετά τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση της Κίνας ότι το Μακάο ξεκίνησε τη δημόσια διαβούλευση για εφαρμογή καθεστώτος ρύθμισης των τυχερών παιγνίων.

Από τις υπόλοιπες μετοχές σξιοσημείωτη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Microsoft, κατά 1,7%, μετά την ανακοίνωση περί αυξημένου μερίσματος και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνολικού ύψους 60 δισ. δολαρίων.