Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη

03/11/2021, 12:30
Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη

Σε νέα υψηλά επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών και οι υψηλότερες τιμές των μετάλλων βοήθησαν να περιοριστούν οι απώλειες από την υποχώρηση των μετοχών του πετρελαϊκού κλάδου.

Η μετοχή της BMW ενισχύθηκε κατά 0,7% αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη αν και επανέλαβε την προειδοποίησή της για την παγκόσμια έλλειψη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Η μετοχή της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa σημείωσε άνοδο 5,2% αφού κατέγραψε κέρδη για πρώτη φορά από την κρίση του κορονοϊού, χάρη στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Οι πετρελαϊκές μετοχές κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη STOXX 600, με πτώση 1,8%, καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων για μεγάλη αύξηση στα αποθέματα αργού και προϊόντων διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο, και ενώ αυξάνεται η πίεση προς τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την προσφορά.

Λίγο μετά τις 12.30 ώρα Ελλάδος στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχωρούσε κατά 0,24% στις 7.257 μονάδες, ενώ άνοδο κατά 0,05% σημείωνε η αγορά στο Παρίσι με τον CAC40 να κινείται στις 6.930 μονάδες και οριακά 0,01% ο DAX στην Φρανκφούρτη στις 15.949 μονάδες.

Κέρδη 0,06% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενώ μικτές τάσεις επικρατούν σε Μιλάνο και Μαδρίτη.