Στο κόκκινο η αγορά κρυπτονομισμάτων λίγο πριν την λήξη του 2022

28/12/2022, 17:08
Στο κόκκινο η αγορά κρυπτονομισμάτων λίγο πριν την λήξη του 2022

Οι περισσότερες τιμές κρυπτονομισμάτων παραμένουν παγωμένες κοντά στα επίπεδα που διατηρούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Στην περιοχή των $16.644 διαπραγματεύεται το Bitcoin σημειώνοντας πτώση 1,3% για το τελευταίο 24ωρο προσπαθώντας να κατοχυρώσει μια θέση κοντά στο πιο πρόσφατο επίπεδο στήριξής του των $17.000.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση κατέγραψε πτώση 1,5% την περασμένη εβδομάδα, διατηρώντας την σταθερή τροχιά που έχει τους τελευταίους δύο μήνες. Από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι τώρα, το Bitcoin έχει αγγίξει το όριο των 17 χιλιάδων δολαρίων.

Η ελαφρά πτώση της τιμής του ήρθε καθώς οι επενδυτές συνέχισαν την παράδοση των ισχνών συναλλαγών κοντά στο τέλος του έτους. Άλλα βασικά κρυπτονομίσματα παρουσίασαν ισοδύναμες κινήσεις, με το ethereum (ETH-USD) να καταγράφει πτώση 1,8% την περασμένη εβδομάδα διαπραγματευόμενο στα $1.195.

Παγωμένες οι τιμές

Οι περισσότερες τιμές κρυπτονομισμάτων παραμένουν παγωμένες κοντά στα επίπεδα που διατηρούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Το Chainlink (LINK-USD) υποχώρησε πάνω από 4% την περασμένη εβδομάδα στα $5,75 και το Cronos (CRO-USD) υποχώρησε στα $0,578. Το σημαντικότερο memecoin, το dogecoin (DOGE-USD), είδε μια τιμή να πέφτει κατακόρυφα την Τετάρτη, η αξία του ήταν στενά ευθυγραμμισμένη με τη μοίρα του αφεντικού της Tesla (TSLA) Elon Musk. Το Dogecoin υποχώρησε στα $0,07, σημειώνοντας πτώση 5,7% την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης CoinDesk Market Index (CDI), ένας δείκτης που μετρά την απόδοση των κρυπτονομισμάτων, υποχώρησε 1,15%.

Η είδηση έρχεται μετά από μια ανακοίνωση ότι η εταιρία εξόρυξης bitcoin, Argo Blockchain, θα αποφύγει την αίτηση πτώχευσης, αφού συμφώνησε να πουλήσει τις εγκαταστάσεις εξόρυξης Helios στο Dickens Country του Τέξας στην Galaxy Digital (GLXY) έναντι 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο κρυπτογράφησης Coindesk, η εταιρεία εξόρυξης θα λάβει επίσης ένα νέο δάνειο 35 εκατομμυρίων δολαρίων από το Galaxy Digital το οποίο θα εξασφαλιστεί από τον εξοπλισμό εξόρυξης της Argo.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Argo, Peter Wall, δήλωσε: «Τους τελευταίους μήνες, αναζητούσαμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε την εξόρυξη σε συνθήκη bear market, να μειώσουμε το χρέος μας και να διατηρήσουμε την πρόσβαση στο μοναδικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας.» Το νέο έτος εκτιμάται ότι θα είναι διαφωτιστικό για το που θα κατευθυνθούν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων στον απόηχο των εξελίξεων στην παγκόσμια «κρυπτοαγορά».