ΟΗΕ: Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ειδικός απεσταλμένος για την κλιματική δράση

05/02/2021, 14:20
ΟΗΕ: Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ειδικός απεσταλμένος για την κλιματική δράση

Τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ διόρισε ο γ.γ. του ΟΗΕ  Αντόνιο Γκουτέρες ειδικό απεσταλμένο του για την κλιματική δράση προκειμένου να συμβάλλει στην ανάληψη «πιο ισχυρών και φιλόδοξων ενεργειών για το κλίμα» ενόψει της παγκόσμιας συνόδου τον Νοέμβριο.

Τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ διόρισε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ειδικό απεσταλμένο του για την κλιματική δράση προκειμένου να συμβάλλει στην ανάληψη «πιο ισχυρών και φιλόδοξων ενεργειών για το κλίμα» ενόψει της παγκόσμιας συνόδου τον Νοέμβριο.

Ο Μπλούμπεργκ είχε διατελέσει ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κλίμα από τον Μάρτιο του 2018 ως τον Νοέμβριο του 2019. Παραιτήθηκε λίγο προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές του 2020, όμως αποσύρθηκε από την κούρσα τον Μάρτιο του 2020.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης θα βοηθήσει τον Γκουτέρες «στην ενίσχυση και την επέκταση» ενός συνασπισμού κυβερνήσεων, εταιρειών, πόλεων και επιχειρήσεων που έχουν δεσμευθεί να πετύχουν την ουδετερότητα του άνθρακα ως το 2050, βάσει των στόχων που έθεσε το 2015 η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Το 2015 σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν να ενεργήσουν προκειμένου να ανασχεθεί η ταχεία άνοδος της θερμοκρασίας της Γης ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Ο ΟΗΕ θα φιλοξενήσει τον Νοέμβριο μια κρίσιμης σημασίας σύνοδο για το κλίμα στη Γλασκόβη.