Ο Ερντογάν δίνει την δική του "λύση" στο Κυπριακό

10/02/2021, 13:04
Ο Ερντογάν δίνει την δική του

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθουν στο νησί δύο κράτη και πως η δημιουργία μιας ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, του AKP, πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρά την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τη διένεξη για τα θαλάσσια σύνορά τους.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον «προκάλεσε» και κάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό να «γνωρίζει τα όριά του».

«Αν πράγματι αναζητάς ειρήνη μη με προκαλείς. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσυ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε απο το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι, εμείς μαζί σου δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια άρχισε και πάλι τις απειλές αναφέροντας πως «είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια απο κάπου; Aν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία ξέρει το πού και το τι μπορεί να κάνει».

Απευθυνόμενος δε στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ερντογάν ανέφερε πως «εμείς οτιδήποτε το κάνουμε μόνοι μας. Κι έτσι συνεχίζουμε. Γι’ αυτό θα γνωρίσεις καλά τους “τρελούς Τούρκους”».