Τέξας: Μπαράζ παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών της επιχείρησης ηλεκτρισμού

24/02/2021, 12:49
Τέξας: Μπαράζ παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών της επιχείρησης ηλεκτρισμού

Οι πολλές επικρίσεις για την αποτυχία του συστήματος ηλεκτροδότησης του Τέξας την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας της οποίας εκατομμύρια κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, οδήγησαν σε παραίτηση κορυφαία διευθυντικά στελέχη του φορέα που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο της πολιτείας.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και δύο άλλοι διευθυντές του φορέα Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) παραιτήθηκαν και οι παραιτήσεις τους ισχύουν από σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας.

«Παραιτούμαστε ώστε οι επικεφαλής της πολιτείας να μπορέσουν ελεύθερα να καθορίσουν την μελλοντική κατεύθυνση», έγραψαν η πρόεδρος Σάλι Τόλμπεργκ, ο αντιπρόεδρος Πίτερ Κράμτον και οι διευθυντές Τέρι Μπάλτζερ και Ρέιμοντ Χέπερ σε κοινή επιστολή παραίτησης.

Στο μεταξύ, λίγο περισσότεροι από 3,4 εκατ. Τεξανοί σε 204 κομητείες εξακολουθούσαν χθες το βράδυ (τοπική ώρα) να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υδροδότηση, σε σύγκριση με τους περισσότερους από 7,9 εκατ. ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα μια μέρα νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι κατά την κορύφωση της κακοκαιρίας τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατ. ανθρώπων.