Νέος υπουργός Υγείας στη Βραζιλία, ο 4ος που αλλάζει

16/03/2021, 08:39
Νέος υπουργός Υγείας στη Βραζιλία, ο 4ος που αλλάζει

 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι αποφάσισε να ονομάσει τον γιατρό Μαρσέλου Κεϊρόγκα νέο υπουργό Υγείας, τον τέταρτο που θα αναλάβει το αξίωμα από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, την ώρα που η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων πλήττεται με σφοδρότητα από νέο κύμα.

«Αποφάσισε απόψε να ονομάσω τον Μαρσέλου Κεϊρόγκα υπουργό Υγείας», που θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Εντουάρντου Παζουέλου, είπε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας του με υποστηρικτές του στο προεδρικό μέγαρο. Η μετάβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί «σε δύο ως τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε.

Την πληροφορία ότι ο πρόεδρος ετοιμαζόταν να ονομάσει τον Δρ. Κεϊρόγκα νέο υπουργό Υγείας είχε μεταδώσει νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil, καθώς ο στρατηγός Παζουέλου δεχόταν έντονες επικρίσεις για τους χειρισμούς του, ειδικά ως προς την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο.