Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Πρίγκιπα Φίλιππο

17/04/2021, 18:10
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Πρίγκιπα Φίλιππο

Η τελετή έγινε σε στενό κύκλο, με ελάχιστους προσκεκλημένους, ενώ Ουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν ο ένας πλάι στον άλλο. Στο φέρετρο πάνω βρισκόταν και η ελληνική σημαία λόγω της σχέσης του πρίγκιπα με τη χώρα μας.

Η τελετή έγινε σε στενό κύκλο, με ελάχιστους προσκεκλημένους, ενώ Ουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν ο ένας πλάι στον άλλο. Στο φέρετρο πάνω βρισκόταν και η ελληνική σημαία λόγω της σχέσης του πρίγκιπα με τη χώρα μας.

Η κηδεία σχεδιάστηκε με λεπτομέρειες σε πολύ μεγάλο μέρος από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο αν και η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε κάποιες αποφάσεις αναφορικά με την οικογένεια και την πανδημία.

Η τελετή ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή και σε αυτήν πρωτοστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Ουίνδσορ. Η κηδεία ακολούθησε τις επιθυμίες του πρίγκιπα Φίλιππου με στρατιωτική δομή η οποία και χαιρετίζει το «το θάρρος και την πίστη του». Η επιλογή τη μουσικής και των ύμνων που θα παιχτούν είναι επίσης δικές του.

Η βασίλισσα σταμάτησε στο φέρετρό του για να αποχαιρετήσει τον σύζυγό της για περισσότερες από επτά δεκαετίες, πριν την ταφή του.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και ήταν μέλος της ελληνικής και δανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία εξορίστηκε από την Ελλάδα όταν εκείνος ήταν βρέφος ακόμα. Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την, τότε πριγκίπισσα, Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε Βρετανός πολίτης.