G7: Ενισχύονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλητικής Ρωσίας

05/05/2021, 21:50
G7: Ενισχύονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλητικής Ρωσίας

Ομάδα των επτά υπουργών Εξωτερικών, γνωστή ως G7 δήλωσε την Τετάρτη ότι ανησυχεί βαθιά για τη "ανεύθυνη και αποσταθεροποιητική" συμπεριφορά της Ρωσίας και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τις συλλογικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής από το Κρεμλίνο.

"Ανησυχούμε βαθιά για το ότι συνεχίζεται το αρνητικό μοτίβο της ανεύθυνης και αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς της Ρωσίας", ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 σε ανακοίνωση.

"Αυτό περιλαμβάνει τη μεγάλη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία, τις κακοήθεις δραστηριότητές της με στόχο την υπονόμευση των δημοκρατικών συστημάτων άλλων χωρών, την κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο και τη χρήση παραπληροφόρησης", ανέφεραν.

"Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις συλλογικές μας ικανότητες και εκείνες των συνεργατών μας για να αντιμετωπίσουμε και να αποτρέψουμε τη ρωσική συμπεριφορά που απειλεί τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της παραπληροφόρησης".