Ισπανία: Άλμα στις κρατήσεις των ξενοδοχείων τον Απρίλιο

24/05/2021, 13:04
Ισπανία: Άλμα στις κρατήσεις των ξενοδοχείων τον Απρίλιο

Ο αριθμός των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις από τουρίστες σε ισπανικά ξενοδοχεία κατέγραψε άλμα στα 4,05 εκατ. τον Απρίλιο από μηδενικά επίπεδα ένα χρόνο νωρίτερα όταν το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού παρέλυσε τον ταξιδιωτικό κλάδο και ανάγκασε τους περισσότερους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ωστόσο, παρά το άλμα, οι κρατήσεις είναι κατά 85% χαμηλότερα από τα επίπεδα του Απριλίου του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού στατιστικού ινστιτούτου (INE), γεγονός που τονίζει το μέγεθος του πλήγματος που επέφερε η πανδημία.

Οι συνολικές κρατήσεις για τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους ήταν κατά 71% κάτω από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς οι πρώτοι περιορισμοί στα ταξίδια επιβλήθηκαν στα μέσα Μαρτίου του 2020.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία από πλατφόρμες κρατήσεων υποδηλώνουν ότι οι κρατήσεις ανέβασαν ταχύτητα τον Μάιο όταν έληξε η πανεθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που επέτρεψε σε περισσότερους Ισπανούς να μετακινηθούν εντός της χώρας τους.

Σύμφωνα με το INE, οι εγχώριοι τουρίστες αντιστοιχούσαν σχεδόν στο 70% του συνόλου των κρατήσεων τον Απρίλιο, ενώ οι Γερμανοί, που τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε προορισμούς στις Βαλεαρίδες Νήσους, αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων ταξιδιωτών.

Με την ελπίδα να προσελκύσει περισσότερους ξένους ταξιδιώτες και να ενισχύσει την ανάκαμψη του κλάδου, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από τις 7 Ιουνίου θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ισπανία των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών από οποιαδήποτε χώρα.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι αφίξεις θα φθάσουν το 30-40% των προ της πανδημίας επιπέδων τους φέτος το καλοκαίρι και έως το 70% μέχρι τα τέλη του έτους.