Κίνα: Προσέλκυση ταλέντων από το εξωτερικό

22/06/2021, 08:14
Κίνα: Προσέλκυση ταλέντων από το εξωτερικό

Το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου στη νήσο Χαϊνάν θα απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες έγκρισης και θα διευρύνει την πρόσβαση στην τοπική αγορά, μέσω της εφαρμογής ενός νόμου που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα για την κατασκευή του, όπως δήλωσε ο Φενγκ Φέι κυβερνήτης της επαρχίας Χαϊνάν, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Η Κίνα ψήφισε στις 10 Ιουνίου, ένα νόμο δρομολογώντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την κατασκευή του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου στη Χαϊνάν και σε εθνικό νομοθετικό επίπεδο.

Ο νόμος αυτός επιτρέπει σε επιχειρήσεις, κυρίως εταιρίες με χρηματοδότηση από το εξωτερικό, να έχουν περισσότερες ευκαιρίες, καθώς προβλέπει μία μικρή λίστα με απαγορεύσεις, επιτρέποντας το άνοιγμα περισσότερων τομέων στους ξένους επενδυτές.

Προσελκύοντας ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο στη Χαϊνάν, ο νόμος προβλέπει την έκδοση βίζας και αδειών εργασίας για την προσέλκυση διεθνών ταλέντων, σύμφωνα με τον Φενγκ.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Κίνα δημοσιοποίησε ένα κεντρικό σχέδιο για τη μετατροπή της αναφερόμενης νοτιότερης επαρχίας της, σε ένα λιμάνι ελεύθερου εμπορίου παγκόσμιας επιρροής, μέχρι τα μέσα του αιώνα.