«Φρένο» από Ισπανία-Πορτογαλία στους Βρετανούς τουρίστες

28/06/2021, 11:22
«Φρένο» από Ισπανία-Πορτογαλία στους Βρετανούς τουρίστες

Με αρνητικό τεστ COVID-19 ή αποδεικτικό εμβολιασμού θα γίνονται δεκτοί οι Βρετανοί τουρίστες στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσους, ενώ και στην Πορτογαλία οι επιβάτες που φθάνουν από τη Βρετανία πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημερες από σήμερα, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε στους Βρετανούς τουρίστες που πάνε στις Βαλεαρίδες Νήσους τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER. «Θα χρειαστούν πλήρη δόση εμβολιασμού ή αρνητικό PCR», τόνισε, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο τύπο τεστ κορονοϊού.

Η Ισπανία είχε αποφασίσει να άρει από τις 20 Μαΐου την υποχρέωση να παρουσιάζουν οι Βρετανοί αρνητικό τεστ PCR.

Στην Πορτογαλία όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ η κυβέρνηση ο νέος κανονισμός για τους Βρετανούς θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Τίθεται δε σε ισχύ εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, όταν η χώρα των λίγο περισσότερων από 10 εκατομμύρια κατοίκων εξακολουθούσε να βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα αυξάνεται εδώ και ένα μήνα και στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί, που φθάνουν στην Πορτογαλία από αέρα, στεριά ή θάλασσα, πρέπει να παρουσιάζουν απόδειξη ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να μένουν σε απομόνωση για 14 ημέρες «στο σπίτι ή σε μέρος που θα υποδεικνύεται από τις υγειονομικές αρχές», αναφέρει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Η Βρετανία, μία από τις μεγαλύτερες πηγές ξένων τουριστών για την Πορτογαλία, αφαίρεσε νωρίτερα αυτό το μήνα τη χώρα αυτή από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς υποχρέωση για καραντίνα. Η Γερμανία χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα την Πορτογαλία «ζώνη παραλλαγών του ιού», ένα μέτρο που θα επιφέρει αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια προς και από τη χώρα.

Οι πορτογαλικές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι πάνω από το 70% των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή της Λισαβόνας είναι της παραλλαγής Δέλτα.