DH Peligro: Πέθανε ο ντράμερ των Dead Kennedys και των Red Hot Chili Peppers

01/11/2022, 15:50
DH Peligro: Πέθανε ο ντράμερ των Dead Kennedys και των Red Hot Chili Peppers

Ήταν θρυλική μορφή της πανκ ροκ σκηνής της Καλιφόρνια...

D.H. Peligro, ντράμερ του punk rock συγκροτήματος Dead Kennedys και πρώην μέλος των Red Hot Chili Peppers, πέθανε την Παρασκευή από τραυματισμό στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημά του. Ήταν 63 ετών.

«Η αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε ότι πέθανε από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από τυχαία πτώση», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Dead Kennedys. Ο Peligro απεβίωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Peligro, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Darren Henley, ήταν στυλοβάτης της μουσικής σκηνής του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες από το 1978, σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα των Dead Kennedys.

Υπήρξε ντράμερ των θρύλων της πανκ ροκ Dead Kennedys μέχρι την πρώτη διάλυση του συγκροτήματος το 1986, μετά την οποία εντάχθηκε για κάποιο διάστημα στους Red Hot Chili Peppers, όπως μετέδωσε η θυγατρική του CNN KARE.

Το πάθος του για το punk rock και τη funky μουσική συνεχίστηκε με το νέο του συγκρότημα, Peligro, στο οποίο συμμετείχε ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.

Άλλοι συνάδελφοι και φίλοι του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του μπασίστα των Red Hot Chili Peppers, Flea, έχουν επίσης βγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφιερώματα στον Peligro.

«Αγαπημένε μου φίλε, αδερφέ μου, μου λείπεις τόσο πολύ. Είμαι συντετριμμένος σήμερα, ένας ποταμός από δάκρυα, αλλά σε όλη μου τη ζωή θα θυμάμαι κάθε δευτερόλεπτο. Την πρώτη φορά που σε είδα να παίζεις με τους DK’s το ’81 με ξετρέλανες. Η δύναμη, η ψυχή, η απερισκεψία», έγραψε ο Flea στο Instagram μαζί με μια φωτογραφία του ρόκερ.

Ο κιθαρίστας των Alice In Chains, William DuVall, μοιράστηκε επίσης ένα αφιέρωμα, αναπολώντας μια από τις αξέχαστες εμφανίσεις του Peligro.

«Ήρωας των ντραμς. Σούπερ κουλ τύπος”, έγραψε ο DuVall στο Twitter. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συναυλία των DKs που είδα στο 688 τον Μάιο του ’83, όπου, αφού έσκισε τα ντραμς του σε όλο το σετ, τελείωσε τη συναυλία βουτώντας πάνω από το κιτ του κατευθείαν στο πλήθος με ένα μόνο άλμα. F*****g θρύλος. Αναπαύσου εν ειρήνη».