Μπράιαν Μέι: Ο θρυλικός κιθαρίστας των Queen έγινε Σερ από τον βασιλιά Κάρολο (βίντεο)

17/03/2023, 08:16
Μπράιαν Μέι: Ο θρυλικός κιθαρίστας των Queen έγινε Σερ από τον βασιλιά Κάρολο (βίντεο)

«Δεν υπάρχουν λόγια», έγραψε ο θρυλικός κιθαρίστας των Queen σε ανάρτησή του στο Instagram

O βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έχρισε «ιππότη» τον κιθαρίστα των Queen, Μπράιαν Μέι σε μία ξεχωριστή τελετή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Είναι το πρώτο μέλος του θρυλικού συγκροτήματος που έλαβε αυτή την τιμητική διάκριση για την μακρόχρονη προσφορά του στην μουσική και την φιλανθρωπία.

«Δεν υπάρχουν λόγια», έγραψε ο θρυλικός κιθαρίστας σε ανάρτησή του στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την στιγμή που χρίζεται ιππότης με την χαρακτηριστική κίνηση του Καρόλου να ακουμπά το βασιλικό ξίφος στους ώμους του.

Ο θρυλικός κιθαρίστας των Queen ήταν ανάμεσα στα 1.100 πρόσωπα που θα τιμήσει το βρετανικό ανάκτορο το 2023

Ο μουσικός, κάτοχος διδακτορικού στην αστροφυσική και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, ήταν ανάμεσα στα 1.100 πρόσωπα που θα τιμήσει το βρετανικό ανάκτορο το 2023. Η λίστα ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο έχοντας για πρώτη φορά την υπογραφή του Καρόλου.

Σύμφωνα με το People, ο Σερ Μπράιαν Μέι, προστίθεται στην λίστα των μουσικών που έχουν λάβει την ίδια τιμή όπως ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Sir Paul McCartney), ο Ρίνγκο Σταρ (Sir Ringo Starr), ο Μικ Τζάγκερ (Sir Mick Jagger), ο Έλτον Τζον (Sir Elton John), ο Ροντ Στιούαρτ (Sir Rod Stewart) και ο Τομ Τζόουνς (Sir Tom Jones).