Ακάρ: Ζητά συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο και προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα

25/05/2023, 18:18
Ακάρ: Ζητά συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο και προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επανήλθε στην προκλητική ρητορική και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας του

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την προκλητική ρητορική της Τουρκίας και ζήτησε, για μια ακόμα φορά, τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, είπε: «Εμείς ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μοιραστούμε με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δυο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά.

Aυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε. Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή.»