John Williams: Η φετεινή αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη των τελευταίων δεκαετιών

25/02/2021, 22:52
John Williams: Η φετεινή αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη των τελευταίων δεκαετιών

Ο συνδυασμός ισχυρής δημοσιονομικής στήριξης και συνεχούς διανομής εμβολίων θα μπορούσε να συμβάλει  στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την πανδημία και να οδηγήσει στην ισχυρότερη ανάπτυξή της για τις τελευταίες δεκαετίες  δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, την Πέμπτη, σύμφωνα με taτα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

"Με ισχυρή ομοσπονδιακή δημοσιονομική υποστήριξη και συνεχή πρόοδο στον εμβολιασμό, η αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα μπορούσε να είναι η ισχυρότερη που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες", είπε χαρακτηριστικά ο Williams σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την One Hundred Black Men της Νέας Υόρκης, μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει υποτροφίες, καθοδήγηση και εκπαιδευτική υποστήριξη στην αφροαμερικανική κοινότητα.

Ο Williams σημείωσε ότι η οικονομική κρίση που προκλήθηκε από ην πανδημία επηρέασε περισσότερο τους αφροαμερικάνους εργαζόμενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η μείωση της φυλετικής ανισότητας μεταξύ των εργαζομένων είναι σημαντική για την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας, πρόσθεσε.

Ο Williams δήλωσε ακόμη ότι η Fed "θα παραμείνει δεσμευμένη να χρησιμοποιήσει όλο το φάσμα των εργαλείων μας για να διασφαλίσει ότι η ανάκαμψη θα είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή."