Κίνα: Ειδικό δανειοδοτικό πρόγραμμα $3,1 δισ. από την τράπεζα CDB

04/03/2021, 09:58
Κίνα: Ειδικό δανειοδοτικό πρόγραμμα $3,1 δισ. από την τράπεζα CDB

Η Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης (CDB), μία από τις τράπεζες στην Κίνα που υλοποιούν δράσεις οικονομικής πολιτικής, δεσμεύτηκε για την κατάρτιση ενός ειδικού δανειοδοτικού προγράμματος οικονομικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τη χρηματοδότηση αγροτικών εργασιών που γίνονται την άνοιξη.

Το δανειοδοτικό πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη διασφάλιση της προμήθειας σημαντικών αγροτικών και άλλων συναφών προϊόντων, όπως επίσης και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγροτικής παραγωγής την άνοιξη, σύμφωνα με τη CDB.

Η διάθεση της οικονομικής υποστήριξης θα επικεντρωθεί στην παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, όπως, τα σιτηρά, το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, το κρέας, τα αυγά, το γάλα, καθώς και για προϊόντα που σχετίζονται με υδροκαλλιέργειες.

Από το αναφερόμενο δανειοδοτικό πρόγραμμα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ανάγκες σχετικές με την προμήθεια, την παραγωγή και τη διανομή μέσων αγροτικής παραγωγής, όπως, σπόροι, χημικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα, αλλά και ζωοτροφών.

Την προηγούμενη χρονιά, η τράπεζα κατάρτισε ένα ειδικό δανειοδοτικό πρόγραμμα 10 δισεκατομμυρίων γουάν, για τις αγροτικές ανάγκες της άνοιξης για πρώτη φορά, καλύπτοντας 27 περιοχές σε επαρχιακό επίπεδο, για όλη την κινεζική επικράτεια, προωθώντας την επαναλειτουργία των οργανωμένων μονάδων παραγωγής αγροτικών προϊόντων.