Τζερόμ Πάουελ: Εμβολιαστείτε. Η μόνη απειλή για το οικονομικό outlook είναι η αύξηση του κρουσμάτων

08/04/2021, 21:29
Τζερόμ Πάουελ: Εμβολιαστείτε. Η μόνη απειλή για το οικονομικό outlook είναι η αύξηση του κρουσμάτων

Ο πλήρης εμβολιασμός όλου του πλανήτη είναι η μοναδική λύση επιστροφής στην κανονικότητα σύμφωνα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η χορήγηση εμβολίων σε όλο τον κόσμο είναι η πιο έξυπνη και σώφρονα επιλογή.

«Οι ιοί δεν σέβονται σύνορα και μέχρι να εμβολιαστεί πλήρως ο πλανήτης, θα διατρέχουμε όλοι κίνδυνο από νέες μεταλλάξεις, και δεν θα είμαστε πραγματικά σε θέση να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Πάουελ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Πάουελ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, προειδοποιώντας ότι η πρόσφατη άνοδος των κρουσμάτων στη χώρα αποτελεί ρίσκο για το οικονομικό outlook.

Ερωτώμενος για την έκθεση του Μαρτίου για την απασχόληση, ο κ. Πάουελ υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα θέλει να δει μια σειρά από καλούς μήνες για την απασχόληση. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Fed «δεν θα ξεχάσει» τους ανθρώπους που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν εργασία από τότε που ξέσπασε η πανδημία.ωσης του Διεθνούς

Τόνισε ότι η Fed θέλει να δει πραγματικές ενδείξεις ενίσχυσης της οικονομίας προτού εξετάσει μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Οι προβλέψεις δεν αρκούν, πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Πάουελ επανέλαβε ότι η άνοδος στον πληθωρισμό τη φετινή χρονιά θα είναι παροδική.