Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν πρέπει να αρθούν τα μέτρα στήριξης

25/06/2021, 17:41
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν πρέπει να αρθούν τα μέτρα στήριξης

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους ηγέτες να διατηρήσουν χαλαρή τη δημοσιονομική πολιτική των χωρών τους, έστειλε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι ένα πρόωρο τέλος στα μέτρα στήριξης των οικονομιών, θα μπορούσε να θέσει εκτός τροχιάς την ανάκαμψη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες , η κα Λαγκάρντ είπε ότι απαιτείται να συνεχιστούν τα μέτρα για να αποφευχθεί ο…τραυματισμός της οικονομίας, λόγω της πανδημίας , όπως ανέφερε αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η ίδια αναφέρθηκε στο παράδειγμα της σχετικά πρόσφατης μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν η ανάκαμψη το 2011 δεν διατηρήθηκε επειδή «οι πράσινοι βλαστοί δεν ποτίστηκαν», σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στην αρχή μιας ισχυρής ανάκαμψης, λόγω και της επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Η μείωση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση οδηγεί σε άνοδο των τιμών, κάτι το οποίο αυξάνει την πίεση, με την ΕΚΤ να εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής των μέτρων έκτακτης ανάγκης και τις κυβερνήσεις πώς μπορούν να μειώσουν τις επιβαρύνσεις του χρέους.