ΚΕΦίΜ: Ορόσημο η αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου

02/05/2018, 14:48
swth

Το ΚΕΦίΜ χαιρετίζει τη σημερινή πανηγυρική αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου μετά τη δίωξη της βάσει του λεγόμενου “αντιρατσιστικού νόμου” για ένα άρθρο γνώμης της στην ιστοσελίδα της Athens Voice. Η απόφαση αυτή είναι ορόσημο στον αγώνα για την έμπρακτη κατοχύρωση της ελευθερίας του λόγου.

Από την πρώτη στιγμή, το ΚΕΦίΜ τόνισε με έμφαση ότι το εξαιρετικά προβληματικό περιεχόμενο της νομοθεσίας αυτής θα την καταστήσει μέσο περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, ακυρώνοντας στην πράξη τις τυχόν αγαθές προθέσεις του νομοθέτη.


Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΦίΜ αποφάσισε να συνδράμει ενεργά καλύπτοντας σημαντικό μέρος των νομικών εξόδων του δικαστικού αγώνα της κ. Τριανταφύλλου, θεωρώντας ότι η υπόθεση αυτή καταδεικνύει υποδειγματικά τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου.


Την κ. Τριανταφύλλου εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Θανάσης Αναγνωστόπουλος και Κωνσταντίνος Καλλίρης, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης του Παντείου κ. Βασιλική Γεωργιάδου και ο συγγραφέας κ. Απόστολος Δοξιάδης.


Το ΚΕΦίΜ δεσμεύεται να συνεχίσει τόσο μέσω του δικαστικού ακτιβισμού όσο και στο πεδίο της μάχης των ιδεών να υπερασπίζεται δυναμικά την ελευθερία του λόγου, με γνώμονα τη ρήση του Τόμας Τζέφερσον “Θα προτιμούσα να υφίσταμαι τις δυσκολίες της υπερβολικής ελευθερίας, παρά αυτές της υπερβολικά λίγης”.