Πρόστιμο 100€ στον πυροσβέστη-σύμβολο της 23ης Ιουλίου!

17/09/2018, 15:00
ρουκουδης

Τον λένε Νίκο Ρουκούδη κι έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τις συγκινητικές αναρτήσεις του -εκτός υπηρεσίας πάντα- στο Facebook τις ημέρες της εθνικής τραγωδίας με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής. Ο άνθρωπος αυτός, πυροσβέστης στο επάγγελμα, κατόρθωσε με τις δικές του δυνάμεις να ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο τα αντανακλαστικά των συμπολιτών μας οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τόσο στην κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και στην ανακούφιση των πυρόπληκτων και παράλληλα, ο ίδιος ρίχτηκε στην κόλαση παλεύοντας να βρει αγνοούμενους και να σώσει περιουσίες.

Παρ’ όλα αυτά η ανάρτηση στο Facebook και η εικόνα του ίδιου με τη μαυρισμένη στολή και τα δακρυσμένα μάτια δεν συγκίνησαν την υπηρεσία του η οποία όχι μόνο δεν του συμπαραστάθηκε, όχι μόνο δεν τον βοήθησε ψυχολογικά να σταθεί στα πόδια του, αλλά τον τιμώρησε αρπάζοντας το 1/10 του μισθού του γιατί τόλμησε να εκφραστεί και να συγκινηθεί.

«Εκατό ευρώ πρόστιμο για τον πυροσβέστη που δάκρυσε μπροστά στην τραγωδία», ήταν η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Κίνηση που εξόργισε όλους τους συναδέλφους του και δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2018 κάποιοι δεν θέλουν να αντιληφθούν την πραγματικότητα και λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το πολιτικό συμφέρον.

«Ηταν σύνηθες στην απελθούσα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να γίνονται αυτές οι κινήσεις. Συνεργάτες προφανώς παρακολουθούσαν τα κοινωνικά δίκτυα, αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και επέτασσαν τη φυσική ηγεσία να διατάζει ΕΔΕ για να τιμωρούν τα μεγάλα “εγκλήματα” των συναδέλφων που άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε πιο σοβαρά εξέφραζαν μεταξύ των φίλων τους στα κοινωνικά δίκτυα το παράπονό τους ή την πικρία τους για τα τεκταινόμενα. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση που βιώσαμε και, δυστυχώς, μετά τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως φαίνεται, τη βιώνουμε ακόμα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης.

Από το Κιλκίς στην κόλαση