Σίριαλ με την Εγνατία: Αλλάζει ο σχεδιασμός για τα διόδια

08/10/2019, 11:13
1

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσουν οι αυξήσεις – φωτιά των διοδίων στην Εγνατία Οδό εξέφρασε χθες ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση ενημέρωσε κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με τους θεσμούς ο κ. Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών πως θέλει μεν να προχωρήσει στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, αλλά πως αυτό πρέπει να γίνει με όρους διαφάνειας και εξορθολογισμού.

«Δεν μπορούμε ξαφνικά έναν αυτοκινητόδρομο που έχει τα προβλήματα που έχει, που έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια, που δεν έχει Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών να πάμε και να διπλασιάσουμε ξαφνικά το κόστος των διοδίων».

Επισήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει διόδια αλλά η αύξηση θα είναι ορθολογική, ζήτημα το οποίο όπως υπογράμμισε αυτή την περίοδο αποτελεί σημείο διαπραγμάτευσης με το ΤΑΙΠΕΔ και με την νέα διοίκηση της Εγνατία Οδός ΑΕ.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών, η κυβέρνηση Σαμαρά, το 2012-2015 είχε συμφωνήσει με την τρόικα στη λειτουργία 18 σταθμών διοδίων. Αμέσως μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους διπλασίασε και μάλιστα η Εγνατία έφτασε στο σημείο να έχει έτοιμους σταθμούς αλλά να παίζει κρυφτούλι με τους θεσμούς για να μην τους λειτουργήσει.

«Έτσι οι σταθμοί κατασκευάζονταν, είχαν υπογραφεί η ΚΥΑ αλλά τελικά οι σταθμοί διοδίων ποτέ δεν λειτούργησαν» σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με τον υφιστάμενο διαγωνισμό είναι δύσκολο να περπατήσει η παραχώρηση του μεγάλου οδικού άξονα.