Συνεχίζεται η κακοκαιρία "Μήδεια" σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη - Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος - Τρείς νεκροί ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός

16/02/2021, 18:06
Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Παρά το γεγονός ότι η ένταση της κακοκαρίας «Μήδεια» βαίνει μειούμενη, τα προβλήματα σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη εξακολουθούν να υφίστανται με τις πυκνές χιονοπτώσεις να έχουν αποκλείσει ολόκληρες περιοχές, και τις διακοπές ηλεκτροδότησης να είναι εκτεταμένες.

Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων, που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού. Ο θλίβερός, μέχρι στιγμής, απολογισμός είναι τρείς νεκροί συμπολίτες μας. Οι δύο από αυτούς με αναπνευστικά προβλήματα, βρήκαν τον θάνατο καθώς το κομένο ρεύμα δεν τους επέτρεψε να κανουν χρήση των βοηθητικών συσκευών οξυγόνου. Στην μάχη για να επανέλθει το ρεύμα πέφτουν και οι ένοπλες δυνάμεις.

Νωρίτερα έγινε ευρεία σύσκεψη στη γραμματεία πολιτικής προστασίας με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση τους Εθνικού Αστεροσκοπείου. οι πυκνές χιονοπτώσεις, θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης, όμως με μειούμενη ένταση από σήμερα αργά το βράδυ.

Τα θύματα της κακοκαιρίας

Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του στο ορεινό χωριό Τρουπί στους πρόποδες του Όρους Καντήλι, κοντά στο Προκόπι Εύβοιας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο 80χρονος έμενε μόνος του στο σπίτι του και δεν είχε κοντά του κάποιον συγγενή και αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, δεν μπόρεσε να κάνει χρήση της βοηθητικής συσκευής του καθώς δεν υπήρχε ρεύμα στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, υπήρξε δυσκολία των διασωστών στην προσέγγιση του σπιτιού του λόγω των χιονοπτώσεων.

Επίσης, νεκρός είναι ένας 75χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και υποστηριζόταν από οξυγόνο. Ο 75χρονος φέρεται να έχασε τη ζωή του όταν, μετά από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του, σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Στην Κρήτη, νεκρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων ο 56χρονος άνδρας που είχε εντοπιστεί νωρίτερα χωρίς τις αισθήσεις του, σε ορεινή τοποθεσία του χωριού Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε πάει να ταΐσει τα πρόβατά του, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή θα διερευνηθούν. Σημειώνεται ότι στην περιοχή σημειώνεται από χθες πυκνή χιονόπτωση.