Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. παντού για την εφαρμογή των μέτρων

07/03/2021, 00:20
Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. παντού για την εφαρμογή των μέτρων

Παντού στην Αττική και σε όλες τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο» σε ό,τι αφορά την εικόνα της επιδημίας, η ΕΛΑΣ έστησε μπλόκα για τον έλεγχο της εφαρμογής του νέου σκληρού lockdown για τον περιορισμό της επιδημίας.

Ειδικά στην Αττική και κυρίως σε Σύνταγμα, Χίλτον, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κηφισίας από τις 19.30 του Σαββάτου που αρχίζει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι έλεγχοι ήταν καθολικοί σε αυτοκίνητα, σταματώντας όλα όσα εκινούντο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμη η μετακίνηση.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το ίδιο θα ισχύσει και την Κυριακή και κάθε μέρα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι την λήξη του νέου lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, που από το πρωί της Πέμπτης είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εκτιναχτεί, αφού το προηγούμενο διάστημα ανέρχονταν κατά μέσο όρο κάτω από 65.000 την ημέρα, ενώ την Πέμπτη και Παρασκευή αυξήθηκαν σε 72.733 και 75.085 αντίστοιχα.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του Αρχηγείου τις ώρες αυτές και ειδικά το Σαββατοκύριακο είναι εύκολο πλέον να ελέγχονται όλα τα αυτοκίνητα, καθώς η κίνηση είναι πολύ μικρή και δεν δημιουργείται πρόβλημα να κοπεί εντελώς η κυκλοφορία, γι' αυτό και οι παραβάτες έχουν μικρές πιθανότητες να γλιτώσουν.

Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας το βάρος των ελέγχων πέφτει στις αλλαγές που ισχύουν με την εφαρμογή του νέου σκληρού lockdown, δηλαδή στις κατηγορίες 2 και 3 που αφορούν στις μετακινήσεις για αγορές ή άλλες υποχρεώσεις (μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κλ.π.) εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, καθώς και στην κατηγορία 6 που αφορά σε σωματική άσκηση χωρίς όριο με τα πόδια ή ποδήλατο, αλλά απαγόρευση μετακίνησης σε κάποιο προορισμό για τον σκοπό αυτό με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Σχετικά με την κατηγορία 4, (βοήθεια σε άτομο), οι αστυνομικοί έχουν εντολές να ζητούν βεβαιώσεις από τους ελεγχόμενους (ιατρικό πιστοποιητικό, εισιτήρια σε περίπτωση μετάβασης σε σταθμό ή αεροδρόμιο, ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία).