Νέα Σμύρνη: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή

13/03/2021, 10:15
Νέα Σμύρνη: Απολογείται σήμερα ο 30χρονος που φέρεται να έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή

Απολογούνται σήμερα οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος που φέρεται να επιτέθηκε πρώτος στον αστυνομικό που χτυπήθηκε ανηλεώς ομαδικά.

Απολογούνται σήμερα οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος που φέρεται να επιτέθηκε πρώτος στον αστυνομικό που χτυπήθηκε ανηλεώς ομαδικά. Χθες, ελεύθεροι με επίβλεψη από κοινωνικό λειτουργό, αφέθηκαν οι 7 ανήλικοι κατηγορούμενοι.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της έννομης τάξης, όπως αυτά το 2008 και το 2011. Μιλώντας χθες στη Βουλή για το θέμα της αστυνομικής βίας, κατέθεσε 4 προτάσεις για την ενίσχυση του σχετικού πλαισίου, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενσαρκώνει την υποκρισία και προσπαθεί να γυρίσει την κοινωνία σε εποχή διχασμού.

Ανάλογες προτάσεις κατέθεσε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενορχηστρωτή της έντασης.

Μαρτυρίες για την επίθεση στον αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες αστυνομικών για τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου ειδικού φρουρού στα βίαια επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Ο 29χρονος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι φοβήθηκε πως θα τον πυροβολήσουν και ότι από τα χτυπήματα έχασε τις αισθήσεις του.

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε ο οδηγός της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαινε και ο 29χρονος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

Ο οδηγός της μηχανής είπε ότι το πλήθος έφτασε δίπλα τους και ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη του και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις που δέχονταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρύνθηκαν περίπου 50 μέτρα από το σημείο ώστε να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν για να απομακρύνουν το συνάδελφό τους από το πλήθος.

Οι συνάδελφοι του 29χρονου ειδικού φρουρού υποστήριξαν ότι το ετερόκλητο πλήθος ήθελε νεκρό αστυνομικό.

“Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω …να τον χτυπάνε με τα χέρια τα πόδια με βέργες με κοντάρια με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του. Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας τον άλλον “γ…. τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κ…μπάτσε” ανέφερε ένας ειδικός φρουρός στην ομάδα που δέχτηκε την επίθεση.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του 29χρονου που επί 2,5 λεπτά δεχόταν άγρια χτυπήματα από όχλο 50-60 ατόμων: “Προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου για να μην μου το πάρουν. Φοβόμουν μη με πυροβολήσουν με αυτό. Δεχόμουν χτυπήματα σε όλο μου το κορμί. Ξαφνικά, ένιωσα ένα χέρι στον λαιμό μου να προσπαθεί να αφοπλίσει το κράνος όπως και έκανε. Μου το έβγαλαν και άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι ουρλιάζοντας «εδώ θα πεθάνεις…». Κάποια στιγμή ένιωσα πως θα αφήσω την τελευταία μου πνοή στην άσφαλτο… Κατάλαβα πως έχω γεμίσει αίματα. Από τα χτυπήματα έχασα τις αισθήσεις μου".