Κυρ. Πιερρακάκης: Ειδική πλατφόρμα για τα κρούσματα από τα self tests

22/03/2021, 11:53
Κυρ. Πιερρακάκης: Ειδική πλατφόρμα για τα κρούσματα από τα self tests

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται η πλατφόρμα στην οποία θα καταγράφονται τα κρούσματα κορωνοϊού μέσω των νέων self tests που θα παίρνουν οι πολίτες από τα φαρμακεία.

«Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test θα αλληλεπιδρά με αυτό της συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί. Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ για τους πολίτες που έκαναν το τεστ» είπε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, πρόσθεσε, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν. Δεν θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο».

Σημειώνεται ότι ο κάθε πολίτης με βάση τον ΑΜΚΑ του θα μπορεί να έχει δωρεάν τέσσερα self test για τον Covid -19 κάθε μήνα.

Επίσης για την πορεία του εμβολιασμού υπογράμμισε ότι «πάνω από 1,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη γίνει και κάθε βδομάδα προσθέτουμε 200 χιλιάδες ραντεβού».

Για τον πενταψήφιο αριθμό 13032, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι ήδη είναι διαθέσιμος. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα από την συσκευή του και θα υπάρχει χρονική διάρκεια και περιορισμός».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η κινητικότητα με βάση τα γραπτά μηνύματα που έχουν σταλεί είναι αυξημένη κατά περίπου 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown.