Παυλάκης: "Αν γίνει τώρα μικρό άνοιγμα, θα δούμε εικόνες Μπέργκαμο"

28/03/2021, 12:29
Παυλάκης:

"Αν πάμε σε άνοιγμα τώρα, σε μία βδομάδα θα έχουμε εκτίναξη των κρουσμάτων", δήλωσε μιλώντας στο OPEN o Γιώργος Παυλάκης, σχολιάζοντας τα νέα επιδημιολογκά στοιχεία της χώρας για τον κορονοϊό.

"Αν πάμε σε άνοιγμα τώρα, σε μία βδομάδα θα έχουμε εκτίναξη των κρουσμάτων", δήλωσε μιλώντας στο OPEN o Γιώργος Παυλάκης, σχολιάζοντας τα νέα επιδημιολογκά στοιχεία της χώρας για τον κορονοϊό.

Ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, χαρακτήρισε άσχημες τις επόμενες δύο εβδομάδες, υποστηρίοζντας ότι "είμαστε ακόμη στην κορυφή ενός τεράστιου επιδημικού κύματος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές" αφού αν γίνει τώρα μικρό άνοιγμα, θα δούμε εικόνες Μπέργκαμο".

"Είμαι επιφυλακτικός για τη σταθεροποίηση. Τα μέτρα αποδίδουν γιατί αν δεν υπήρχαν η Ελλάδα θα ήταν σε επίπεδο διάλυσης τύπου Βραζιλίας. Τα μέτρα δουλεύουν στον βαθμό που εφαρμόζονται. Αν μια μειοψηφία τα αγνοεί τότε δεν δουλεύουν τέλεια. Την Ελλάδα την έχει σώσει ένα "τείχος των σωφρόνων" που τηρούν τα μέτρα και έχει έτσι αποφύγει τα χειρότερα", δήλωσε.