Εξαίρεση περιοχών από το άνοιγμα των λιανεμπορικών καταστημάτων

02/04/2021, 22:58
Εξαίρεση περιοχών από το άνοιγμα των λιανεμπορικών καταστημάτων

Την πιθανότητα να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια, τη Δευτέρα,  αλλά να υπάρξουν και εξαιρέσεις σε κάποιες "κόκκινες" περιοχές εξετάζει  κυβέρνηση.

Για το θέμα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι περιοχές που πιθανόν δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα τη Δευτέρα είναι η Πάτρα και η Κοζάνη, ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα για τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν πριν από δύο ημέρες,, από τη Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Θα επιτέπεται η πώληση εκτός του καταστήματος με τη μέθοδο click away με ραντεβού και η πώληση εντός του καταστήματος, click inside, πάλι με ραντεβού, με την αποστολή SMS στο 13032 άπαξ και με χρονικό περιορισμό τρίωρης διάρκειας.

Θα ισχύει επίσης ο περιορισμός του ενός πελάτη ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό έως 20 πελάτες. Επίσης πιλοτικά επιτρέπονται και μόνο τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, δηλαδή με χρήση του κωδικού 6, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής και με μέγιστο αριθμό τριών ατόμων ή μία οικογένεια. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως επιβάλλεται η αποφυγή των συναθροίσεων και η χρήση μάσκας.