Νίκη Κεραμέως: Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα λύκεια

07/04/2021, 18:55
Νίκη Κεραμέως: Ανοίγουν από τη Δευτέρα τα λύκεια

Κανονικά θα λειτουργούν όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά λύκεια της χώρας από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου

Αυτό ανακοίνωσε και επισήμως η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Τα αυτοδιαγωνστικά τεστ, τόσο για μαθητές, όσο και για εκπαιδευτικούς θα είναι υποχρεωτικά, όχι μία αλλά δύο φορές την εβδομάδα. Αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα, η οποία έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση.

Για τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα self test θα είναι υποχρεωτικά για τους εκπαιδευτικούς, επίσης δύο φορές την εβδομάδα, και θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους μαθητές.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, τα μέτρα προστασίας θα είναι αυστηρά και θα περιλαμβάνουν διαφορετικά διαλείμματα, σχολαστικούς καθαρισμούς, μάσκα, αντισηπτικά, καλό αερισμό.

Όπως είπε τα Λύκεια έπρεπε να ανοίξουν λόγω και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Βασίλης Κικίλιας: Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Θα ξεπεράσουμε τις 57 χιλιάδες εμβολιασμούς σήμερα και αύριο θα σπάσουμε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

"Παρά τις δυσκολίες αισιοδοξούμε και σύντομα θα πούμε πως σημαντικά κομμάτια του πληθυσμού θα έχουν εμβολιαστεί. Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο θα προχωρά η διαδικασία. Παρά τις σημαντικές απώλειες συνεχίζουμε να παλεύουμε όρθιοι" είπε.

Μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν παραληφθεί από τα φαρμακεία ακόμη 7 εκατομμύρια self test, είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, εξηγώντας πως στις επόμενες παραδόσεις τα kit θα είναι ατομικά.

Η πλατφόρμα για τα self test έχει ήδη ανοίξει, όμως η δήλωση θετικού αποτελέσματος θα μπορεί να γίνει την Κυριακή.