Οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

15/04/2021, 15:38
Οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

Στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους προχωρά πλέον ο οριζόντιος εμβολιασμός, ώστε να γίνουν covid free  προορισμοί, γεγονός που θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα εν όψει της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού ξεκινά επισήμως στις 14 Μαΐου.

Κατά την εκκίνηση της εμβολιαστικής διαδικασίας στη χώρα μας, ο κυβερνητικός προγραμματισμός περιελάμβανε τον εμβολιασμό 69 νησιών μέχρι τέλος Απριλίου με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους. Πλέον η συγκεκριμένη δράση επεκτείνεται και στα νησιά έως 10.000 κατοίκους τα οποία είναι συνολικά 85.

«Υπάρχουν ήδη οριζόντιοι εμβολιασμοί όσων κατοίκων το επιθυμούσαν ανεξαρτήτως ηλικίας και προτεραιοποίησης στα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκους, οι οποίοι προχωρούν. Προχωρούν και στα νησιά αυτά μέχρι 10.000 κατοίκους για όσους το επιθυμούν», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στον περιορισμό των μεταδόσεων σε επίπεδο πληθυσμού. Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε. Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας -και ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία- να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν» τόνισε.

Όπως είπε η κ. Πελώνη, «ήδη, εμβολιάζονται οι 60 ετών και άνω και προχωράμε σε μικρότερες ηλικίες. Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας -περίπου 800.000- ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών».

Σημειώνεται ότι μετά την επίσπευση της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.