Α. Πελώνη: Σε μία εβδομάδα ανακοινώσεις για ωράριο, μουσική, δεξιώσεις

04/06/2021, 14:37
Α. Πελώνη: Σε μία εβδομάδα ανακοινώσεις για ωράριο, μουσική, δεξιώσεις

Εχουμε μια καλή, πτωτική πορεία του ιού, ωστόσο ο ιός είναι ακόμα εδώ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη μεταθέτοντας για το τέλος της επόμενης εβδομάδας κάποιες ανακοινώσεις για το τι θα γίνει με το νυχτερινό ωράριο κυκλοφορίας, τους γάμους, τις δεξιώσεις και τη μουσική.

Για την απόφαση της Βρετανίας να μην ανεβάσει τη χώρα μας στην «πράσινη λίστα», η κα Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

«Νομίζω ότι είναι γενικότερο το κλίμα που δίνει η βρετανική πλευρά αφήνοντας τις χώρες στην πορτοκαλί λίστα. Ακολουθεί σκληρή γραμμή. Επικοινωνίες γίνονται προφανώς και από τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοχάρη. Και ενημέρωση γίνεται για τα επιδημιολογικά στοιχεία της Ελλάδας. Σεβόμαστε την απόφαση προφανώς, ωστόσο σε μια εποχή που εφαρμόζεται ήδη το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid είναι εκτός κλίματος νομίζω», απάντησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση αυτή οφείλεται και σε εσωτερικούς λόγους και «δεν συνάδει με το γενικότερο κλίμα και την προσπάθεια όλων να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και οι επισκέπτες θα πρέπει να μπορούν εύκολα να έρθουν και να επιστρέψουν στις χώρες τους, σημειώνοντας ότι αυτό εξαρτάται και από τους όρους που θέτουν οι χώρες.

Σε ότι αφορά το θέμα των ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών και αν η κυβέρνηση εξετάζει να το δει πριν το Σεπτέμβριο, η κα Πελώνη απάντηση πως η κυβέρνηση έχει πει ότι αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί σε ουδέτερο χρόνο.

«Προφανώς και πρέπει να συζητηθεί. Ο εμβολιασμός είναι θέμα ευθύνης απέναντι στον εαυτό σου και απέναντι στους άλλους. Ειδικά σε αυτό το λειτούργημα», τόνισε και παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν λέγοντας πως είναι η μόνη σταθερή μας ασπίδα απέννατι στον ιό.

«Σύντομα θα πάμε και στους πολύ νεότερους που μπορεί ενδεχομένως να θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν. Προσβλέπουμε στην ανταπόκρισή τους. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις», πρόσθεσε.