Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια στη Ζήρεια

31/07/2021, 18:45
Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια στη Ζήρεια

«Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό, η απόλυτη καταστροφή, καταστραφήκαμε, ένα χωριό διαλύθηκε ολοσχερώς. Ένα χωριό χιλίων κατοίκων διαλύθηκε, μιλάμε για την Ζήρια, η φωτιά πέρασε από πάνω. Τους έφυγε η φωτιά για δευτερόλεπτα και έκαψε το χωριό.

Δυστυχώς υπήρξε πολύ αργή αντίδραση. Μετά από πολύ ώρα ήρθαν δύο ελικόπτερα, δεν λειτούργησε τίποτα. Εδώ που είμαι καίγονται σπίτια ένας πανικός, περιουσίες και όλο το χωριό», τονίζει μιλώντας στο protothema.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος.

Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες και Ζήρια, ενώ, σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις εκκενώνεται και ο οικισμός Λόγγος με τη φωτιά να προσεγγίζει την παραλία.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε το 112 το οποίο καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αχαΐα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια να την περιορίσουν.

Μάλιστα, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.