Φωτιά στη Φθιώτιδα: Δεν υπάρχουν πια ενεργές εστίες

28/08/2021, 00:47
Φωτιά στη Φθιώτιδα:  Δεν υπάρχουν πια ενεργές εστίες

Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:15 της Παρασκευής (27/8) σε δασική έκταση στο Λογγίτσι Φθιώτιδας, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό.

Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έμοιαζε αρκετά δύσκολη πριν λίγη ώρα. Μάλιστα, και η Πυροσβεστική επιβεβαιώνει ότι η εικόνα από το μέτωπο είναι αρκετά βελτιωμένη και πως δεν υπάρχει ανησυχία για το χωριό.

O αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, μιλώντας στην ιστοσελίδα lamianow.gr, τόνισε: «Η μεγάλη βοήθεια από τα πτητικά μέσα που ήταν δέκα στο σύνολο, έξι Καναντέρ, δύο PZL και δύο Super Puma ήταν καθοριστική, έκαναν την διαφορά, προκειμένου να προλάβουμε την πυρκαγιά. Μεγάλη δουλειά έκαναν και οι επίγειες δυνάμεις ωστόσο λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους η συμμετοχή των πτητικών μέσων ήταν καθοριστική.

Το μέτωπο έφτασε κάποια στιγμή περίπου 1.000 μέτρα από το χωριό. Αμεσα δώσαμε οδηγία για προληπτική εκκένωση, ωστόσο ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Αυτήν τη στιγμή μπορώ να πω ότι η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Ευτυχώς, δεν κάηκαν ούτε μελίσσια, ούτε ζώα, ούτε περιουσίες. Ωστόσο, δυστυχώς δεν γλίτωσαν περίπου 3.000 στρέμματα».