Ηρακλής ΠΣΑΘ: Αισιοδοξία για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσ/νίκης

07/09/2021, 12:11
Ηρακλής ΠΣΑΘ: Αισιοδοξία για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσ/νίκης

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη πριν λίγες ημέρες η εκδήλωση του Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ηρακλής» στο συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι: ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αβραμίδης εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, από την Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τον κ. Στράτο Σιμόπουλο να στέλνει χαιρετισμό. Επίσης από την Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης η εκπροσώπηση των βουλευτών ήταν καθολική με τους κ. Θεόδωρο Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη και Δημήτρη Βαρτζόπουλο να στέκονται και αυτοί δίπλα στον συνεταιρισμό και να τοποθετούνται για το δίκαιο των αιτημάτων του "Ηρακλή".

Ακόμα το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πλέον με κάθε επίσημο τρόπο έγινε γνωστό ότι το ζήτημα των οφειλόμενων μισθωμάτων έχει δρομολογηθεί και όλοι μαζί βλέπουμε το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας, με τον «Ηρακλή» να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της συζήτησης.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΘ «Ηρακλής» κ. Γεώργιος Σταματίου: «Προτείνουμε το συμψηφισμό των οφειλών του ΟΑΣΘ και ουσιαστικά του κράτους προς εμάς, με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου, τη συμμετοχή μας σε αυτό. Δεν ζητάμε επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας του ιδιωτικού ΟΑΣΘ. Θέλουμε ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας, μέσα από ένα ΣΔΙΤ, ένα μοντέλο που ακολουθείται σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου». Η παραπάνω επισήμανση για το μοντέλο των ΣΔΙΤ υιοθετήθηκε από τους περισσότερους ομιλητές οι οποίοι με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους έδειξαν ότι επιθυμία τους είναι η αποκατάσταση της αδικίας που γνώρισαν τα μέλη του «Ηρακλή».